ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ

130 Χρνια Κωπηλασας

Ο μιλος Ερετν χασε απ την οικογνεια του το πολυαγαπημνο μλος και πρωταθλητ του και ναν απ τους σημαντικτερους λληνες κωπηλτες, τον Ιωννη Χ. Συμπνη.

Ο Ιωννης Συμπνης γεννθηκε στις 6 Ιανουαρου 1935 στο Κακορι Αρκαδας. Ξεκνησε την κωπηλατικ σταδιοδρομα του στα 17 του χρνια στον μιλο Ερετν και δη τον επμενο χρνο κατκτησε 7 χρυσ μετλλια στους Πανελλνιους αγνες. Ως αθλητς του Ομλου Ερετν πρσφερε απλχερα τις γνσεις και τη βοθεια του στους νετερους συναθλητς του και ενπνευσε γενις αθλητν του Ομλου Ερετν να αγωνζονται με θος και επιμον.

Απ το 1953 ως το 1966 κατκτησε περισστερες απ 50 πρτες πανελλνιες νκες.  Συμμετεχε δε σε πολλος διεθνες αγνες, κατακτντας 65 νκες. Ενδεικτικ αναφρουμε τις 5 πρτες νκες σε ισρθιμα Παγκσμια Στρατιωτικ πρωταθλματα ΣΙΣΜ, 6 πρτες νκες σε ισριθμα πρωταθλματα βετερνων στο αγνισμα της 8+, 3 αργυρ μετλλια και 1 χλκινο στους Μεσογειακος Αγνες.

Αποκορφωμα της αθλητικς σταδιοδρομας του ταν η συμμετοχ του Ι. Συμπνη στους Ολυμπιακος αγνες της Ρμης το 1960, στους οποους λαβε μρος σε 2 αγωνσματα, κατακτντας την 7η και 9η θση στη δκωπο (2+) και τετρκωπο με πηδαλιοχο (4+) αντστοιχα.

Ο Ι. Συμπνης λαβε πλθος τιμν και διακρσεων, πως τον Χρυσ Σταυρ του Τγματος του Φονικα το 1967 απ τον τως Βασιλι της Ελλδος, Κωνσταντνο, το μετλλιο Αθλητικς Αξας και θους απ την Α.Σ.Ε.Α.Δ και τιμητικς διακρσεις απ την Ελληνικ Ολυμπιακ Επιτροπ και πλθος κωπηλατικν σωματεων για την πολτιμη προσφορ του.

Το 1967 ξεκιν την προπονητικ του σταδιοδρομα στα Ιωννινα, συνεισφροντας τα μγιστα στην ανδειξη της κωπηλασας. Στα 19 χρνια της προπονητικς του καριρας ως σωματειακς και εθνικς προπονητς, κατκτησε αναρθμητα πρωταθλματα και ανδειξε πολλος αθλητς σε Παγκσμιους, Μεσογειακος, Βαλκανικος και Πανελλνιους Αγνες.

Αισθανταν ιδιατερη τιμ για τον συμπορευτ στην αθλητικ του πορεα, τον αδερφ του Γιργο Χ. Συμπνη, κωπηλτη του Ομλου Ερετν με 22 Πανελλνιες νκες και μλος της εθνικς ομδας και τον γιο του Χαρλαμπο, πολλκις πρωταθλητ Ελλδος και 1ο Βαλκανιονκη.

Πντα ευγνμων σε σους τον βοθησαν, πως τον Αρχηγ, Ικωβο Διακομκο και το Πολεμικ Ναυτικ απ το οποο αποστρατετηκε το 1989 μετ απ 36 τη υπηρεσας.

Αναφρει ενδεικτικ:

"Ο νθρωπος που αναγνρισε σε μνα τις αθλητικς μου δυναττητες και μου μαθε τα μυστικ της κωπηλασας σο κανες λλος, τανε ο κ. Ικωβος Διακουμκος, ο αρχηγς πως τον αποκαλοσαμε λοι".

Μχρι το τλος της ζως του ταν πντα κοντ στη νεολαα. Ο διος αναφρει χαρακτηριστικ:

"Προτρπω τη νεολαα μας να ασχοληθε και να αγαπσει τον αθλητισμ, διτι μνο οφλη θα χει".

Το παρδειγμα του Ιωννη Συμπνη αφνει να αναπλρωτο κεν στην οικογνεια του Ομλου Ερετν και την Ελληνικ Κωπηλασα.

Ο πρεδρος, Κος Χαρλαμπος Μπακιρτζς, και τα μλη του διοικητικο συμβουλου εκφρζουν τη βαθι ευγνωμοσνη τους στο πρσωπο του ιστορικο αθλητ και τα θερμ συλλυπητρια στην οικογνεια του.