ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ

133 Χρνια Κωπηλασας

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2018

 

Γεια σας. Ονομζομαι Δημτρης Στασινς και ασχολομαι με το πανμορφο θλημα της κωπηλασας εδ και 5 χρνια. Το περασμνο καλοκαρι ζησα πολ ωραες εμπειρες μσα απ το θλημα αυτ. Γρφω, λοιπν, αυτ το κεμενο για να σας περιγρψω αυτς τις εμπειρες αλλ και τι πρασα και τι κανα για να φτσω να ζσω αυτς τις εμπειρες.

 

λα ρχισαν ταν, μετ απ μια χρονι γεμτη αγνες αξιολγησης και εργομετρικν τεστ, επιλχθηκα να πω στην Καστορι απ τις 15 Ιουνου  για να διεκδικσω την πρκρισ μου στο παγκσμιο των εφβων κι ας μουν μικρτερος απ λους τους ανταγωνιζμενους που ταν κατ 1 2 χρνια. Τελεωσα τις εξετσεις στις 14 Ιουνου και φυγα στις 5 το πρω της 15ης για να εμαι το μεσημρι στην Καστορι που θα ξεκινοσε η ζω μου με την εθνικ ομδα των εφβων. Σε μια βρκα με 3 συναθλητς μου πλον, ναν απ τον Βλο, ναν απ την Θεσσαλονκη κι ναν απ την Κατερνη, κναμε προπονσεις μαζ για περπου 2 βδομδες. Πολλς ρες προπνηση πρω κι απγευμα με να νειρο… να κοιν νειρο και για τους τσσερς μας… ταν ρθε η ρα των χρονομετρσεων κναμε την κορσα της ζως μας και καταφραμε και πραμε την πολυπθητη πρκριση!      

 

Ττε ξεκνησε το επμενο στδιο, η προετοιμασα για το παγκσμιο που διρκησε μχρι και τις 5 Αυγοστου που αναχωρσαμε για το Ρτσιτσε, μια πλη της Τσεχας στην οποα θα διεξαγταν το πρωτθλημα. Κθε μρα ερχμασταν λο και πιο κοντ με τους συναθλητς μου και περνοσαμε καλ παρ τν κοραση. Συμβανουν, μως και τα απροπτα. Περπου 1 βδομδα πριν το ονειρεμνο ταξδι ο νας απ το πλρωμ μου, ο Βολιτης, με τον οποο εχα ρθει πιο κοντ, πεσε και χτπησε σχημα το χρι του. Δυστυχς δεν μποροσε να συνεχσει μαζ μας. τσι, φυγε απ την Καστορι κι απ το πλρωμα αυτς και μπκε στη θση του νας λλος συναθλητς μας, λλος νας απ την Θεσσαλονκη, ο οποος θα αγωνιζταν στο μον (σκιφ). Μια βδομδα μετ, λοιπν, φγαμε και πγαμε να αγωνιστομε. Η ασθηση του να εκπροσωπες την χρα σου εναι πραγματικ απστευτη. Τρεις μρες μετ την φιξ μας ξεκνησε το πρωτθλημα. Πολ δσκολοι αγνες, ακμα πιο δσκολος ανταγωνισμς αλλ προλβαμε να συνδεθομε και με τον συναθλητ μας παρ το μικρ διστημα προπνησης μαζ του. Παλψαμε για το καλτερο, πντα με το εθνσημο στην καρδι, και βγκαμε 12οι στην κατταξη. Κι ας μην βγκαμε στην καλτερη θση που σως μποροσαμε, εγ το ευχαριστθηκα γιατ, παρ τις δυσκολες, καταφραμε να πμε πολ καλ!

 

 πειτα, μετ το τλος της διοργνωσης γυρσαμε πσω στην Ελλδα ξημερματα 13ης Αυγοστου.  φτασα Αθνα το μεσημρι της δια μρας. Θα παρμενα στο σπτι μου για 3 μρες μχρι να ξαναφγω για Καστορι, για προκρσεις για το βαλκανικ πρωτθλημα (της κατηγορας μου αυτν την φορ). Αναχωρσαμε για Καστορι στις 16 Αυγοστου, οι αγνες ταν στις 18 και τσι, μετ απ τρεις αρκετ δυνατος αγνες (στο μον μως)  κατφερα και βγκα πρτος και πρα την πρκριση. Οι πρτοι τσσερις, εγ, νας απ τα Γιννενα, νας απ την Σαλαμνα και νας απ την Κατερνη πραμε την πρκριση και ττε ξεκινοσε να ακμα ταξδι για εμς. Μια βδομδα προπονσεων και μετ θα φεγαμε για την Φιλιπποπολη της Βουλγαρας που θα λμβανε χρα το βαλκανικ πρωτθλημα. Εκε αγωνστηκα στο διπλ με τον Γιαννιτη που εχε βγει δετερος στις προκρσεις, και στο τετραπλ και με τους λλους τρεις που εχαν προκριθε μαζ μου. Φγαμε για την Βουλγαρα στις 24 του μνα. Η Φιλιπποπολη εναι απστευτη πλη αν και δεν την ευχαριστθηκα αφο εχαμε αγνες στις 25 και στις 26. Στις 25, με το διπλ, βγκαμε πρτοι και νιωσα απστευτη υπερηφνεια ταν ακοστηκε ο εθνικς μας μνος. Το διο συνβη και την επμενη μρα ταν πραμε χρυσ και στο τετραπλ. Η Ελλδα κρδισε τα περισστερα μετλλια σε αυτν την διοργνωση οπτε γυρσαμε λοι στην Ελλδα απεργραπτα χαρομενοι.  Μετ το βαλκανικ κανα μνο τσσερις μρες προπνηση τις οποες πρασα στην ρτα με την γιαγι μου. Μετ το πρας αυτν των τεσσρων ημερν πρεπε να γυρσω για να αρχσω σταδιακ να μπανω πλι σε πργραμμα για να αρχσει η επμενη χρονι.

 

Τλος, θλω να αναφρω τι δεν ταν καθλου εκολο να φτσω να ζω αυτς τις εμπειρες. Καθ λη την διρκεια της περασμνης χρονις κανα δκα προπονσεις την εβδομδα. Πς βγανουν οι δκα αφο η εβδομδα χει εφτ μρες; Τρεις μρες την εβδομδα κανα δο προπονσεις την ημρα. Πγαινα πριν το σχολεο(5:30-7:30), πγαινα σχολεο και μετ ξαν προπνηση (15:00- περπου 18:30). Το να πηγανω τσο πρω για προπνηση ταν δσκολο στην αρχ αλλ, ταν το συνθισα, με βοηθοσε πολ να εμαι ξπνιος και ενεργοποιημνος πλρως στο σχολεο, με ξυπνοσε το να βλπω ταν μουν  στην βρκα τον λιο να εμφανζεται. Τα Σαββατοκριακα εχα προπνηση στις 7 το πρω και διαρκοσε ως τις 11 κποιες φορς ως και τις 12 το μεσημρι. Αυτ το πρωιν ξπνημα μως σμαινε πως πρεπε να μην αργ να κοιμηθ για να μπορ να αποδσω σωστ στην προπνηση. Το να κοιμμαι νωρς εχε ως προπθεση να γυρνω νωρς ταν βγαινα οπτε εχα περιορισμνες παρες γιατ πολλο με χουν πει «ψνιο», «βλκα», «ξενρωτο» και πολλ λλα κθε φορ που τους λεγα τι πριν τις 11 πρεπε να χω φγει εν αυτο θελαν να ξενυχτσουμε.

 

Συνοψζοντας, θα θελα να πω τι, αν και πολ κουραστικ και χωρς τα συνθη στοιχεα πως την θλασσα, το καλοκαρι αυτ μου ρεσε πρα πολ και θα το επαναλμβανα ξαν και ξαν. Αν μποροσα να ξαναζσω μα στιγμ του καλοκαιριο θα ταν σγουρα ο χος του εθνικο μας μνου στα μεγφωνα. ταν ακος τον εθνικ μνο και πινεις τον στχο της χρονις ξρεις πως τμησες την χρα σου και πιασαν τπο οι τσες ρες που πρασες σε μια βρκα σε να γυμναστριο για αυτ την στατη στιγμ. λες αυτς οι στιγμς αξζουν την οποιαδποτε προετοιμασα που απαιτεται αι ακμα και αν η κωπηλασα εναι να εξαιρετικ απαιτητικ θλημα θα πρτεινα στον καθναν να την δοκιμσει.

                            

Σας ευχαριστ για τον χρνο σας,

 

Δημτρης Στασινς

 

http://kopilasia.gr/media/7620/boukouvalas-stasinos.jpg?width=500&height=375

Διπλ σκιφ Παδων Μπουκουβλας-Στασινς Απονομ Κστας Δτσιος

Πηγ: http://kopilasia.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/thriamvos-tis-elladas-sto-valkaniko-protathlima/

 

http://kopilasia.gr/media/7631/tetraplo-skif-paidon.jpg?width=500&height=375

 

Το τετραπλ σκιφ Παδων με τους Α.Κουδονα-Σ.Καρυπδη-Ζ.Μπουκουβλα-Δ.Στασιν

Πηγ: http://kopilasia.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%B1/thriamvos-tis-elladas-sto-valkaniko-protathlima/