ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ

130 Χρνια Κωπηλασας

 

Με μεγλη επιτυχα διεξχθη απ τον μιλο Ερετν την Κυριακ 18 Οκτωβρου 2015 στο Φαληρικ ρμο ο Μαραθνιος Αγνας Κωπηλασας «Νικλαος Παπακστας».Ο εν λγω αγνας εναι ο μοναδικς μαραθνιος αγνας κωπηλασας που πραγματοποιεται στη χρα μας, στη μνμη του θρυλικο Νκου Παπακστα, αθλητ του Ομλου Ερετν απ το 1899, ο οποος σαν αθλητς και μλος του Ομλου τμησε το σωματεου του για 60 χρνια απ 1906 ως τον θνατ του το 1959.

Η εκκνηση δθηκε στον γιο Κοσμ (8:30 πμ) και οι κωπλατες αγωνιζμενοι σε τετρκωπες λμβους νευ πηδαλιοχου τερμτισαν στην Μαρνα Ζας, χοντας διανσει απσταση περπου 8.000 μτρων. Την πρτη θση κατκτησε το πλρωμα του Ομλου Ερετν με τους Νικλαο-Ραφαλ Κουτσομπνα, Αποστλη Γιαννατζ, Πτρου Μποφη & Μιχλη Κοκουρα. Τη δετερη θση κατκτησε το πλρωμα του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτν με τους Χαρση Κωστογλοδη, Νεκτριο Μακρυγιννη, Αντνη Παπακωνσταντνου και Νικλαο Μπστινα. Την Τρτη θση κατκτησε το πλρωμα του Κ. Ο. Ελλδος με τους Νεκτριο Ηλιπουλο, Ανστη Χατζηργα, Νικλαου Πανουργι & Νικλαου Καμπορογλου.

Η γιορτ της κωπηλασας ολοκληρθηκε στις εγκαταστσεις του Ομλου Ερετν, του αρχαιτερου αθλητικο σωματεου στα Βαλκνια, με την παρουσα πολλν φλων του Ομλου Ερετν και της κωπηλασας. Ο πρεδρος απυθυνε χαιρετισμ του υπουργο Ναυτιλας & Νησιωτικς Πολιτικς κου Θεδωρου Δρτσα, , ο οποος  λγω σοβαρν δεσμεσεων δεν κατστη δυνατ να παραβρεθε, διαβιβζοντας τα συγχαρητρια και τις ευχς του προς τους αθλητς για δναμη και επιμον στε να συνεχσουν με ζλο την αξιπαινη προσπθει τους.

Στην απονομ των μεταλλων παραβρθηκαν ο βουλευτς Πειραι κ. Κστας Κατσαφδος, ο οποος στην ομιλα του τνισε τα αθλητικ ιδεδη και τις αρετς που πρεσβεουν ο μιλος Ερετν και οι αθλητς του,  ο Αντιπρεδρος του Επαγγελματικο Επιμελητηρου Πειραι κ. Περικλς Διακουμκος, ο Δ/ντης διοκησης του Οργανισμο Λιμνος Πειραις κ. Δημτριος Σπρου,  ο Πρεδρος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ κ. Ιωννης Καρρς, ο ταμας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ και μλος μας κ. Γεργιος Μουτστσος, ο πρεδρος του ΣΩ.Ν.Π.Α.Π κ. Απλλωνας Καρακαλς, εκ μρους του Ροταριανο Συλλγου Πειραι η κα Ππη Δικαου-Κοσσυφκη καθς και οι εκπρσωποι των συμμετεχντων κωπηλατικν σωματεων.

Κατ την τελετ βραβετηκαν επσης η αθλτρια του Ομλου Ερετν Αικατερνη Πολτη γιατο αγωνιστικ της θος και το «ΕΥ Αγωνζεσθαι» που επδειξε καθς και οι αθλητς Αποστλης Γιαννατζς και Νικλαου Κουτσομπνα για την κατκτηση του ασημνιου μεταλλου στην οκτκωπο των εφβων στους Βαλκανικος Αγνες που διεξχθησαν στο Ισιο της Ρουμανας απ τις 12 ως 13 Σεπτμβριου 2015.

Με την ολοκλρωση της απονομς των μεταλλων οι παρευρισκμενοι περιηγθηκαν στην εγκατσταση του Ανδρα Θεολογτη « Κωπηλτες στο φως». Η κθεση θα διαρκσει μχρι της 22 Νοεμβρου.

Οι αγνες σμερα πραγματοποιθηκαν με την υποστριξη της ΟΛΠ Α.Ε.. Αθλοθτης του αγνα ταν το Επαγγελματικ Επιμελητριο Πειραι.

Ο Πρεδρος του Ομλου Ερετν κ. Χαρλαμπος Μπακιρτζς και τα μλη του Δ.Σ ευχαριστον θερμ τα αθλητικ σωματεα για την συμμετοχ τους στους αγνες και τους επσημους προσκεκλημνους που μας τμησαν με την παρουσα τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφες: φορος Υλικο-Κωνσταντνος Πρερης.