ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ

130 Χρνια Κωπηλασας

 

Με την συμμετοχ τεσσρων Ολυμπιονικν & τεσσρων Παγκσμιων Πρωταθλητν αθλητν ανμεσα στους συμμετχοντες, διοργανθηκε την Κυριακ 23 Οκτωβρου 2016, απ τον μιλο Ερετν, ο Μαραθνιος Αγνας Κωπηλασας «Νικλαος Παπακστας». Ο εν λγω αγνας εναι ο μοναδικς μαραθνιος αγνας κωπηλασας που πραγματοποιεται στη χρα μας, στη μνμη του θρυλικο Νκου Παπακστα, του αθλητ του Ομλου Ερετν, ο οποος απ το 1899 και ως τον θνατ του το 1959, τμησε τον μιλο Ερετν ως αθλητς και μλος του.

Φωτογραφα - Κστας Μαστρομανλης

Η εκκνηση δθηκε στον γιο Κοσμ (8:30 πμ) και οι κωπλατες αγωνιζμενοι σε τετρκωπες λμβους νευ πηδαλιοχου τερμτισαν στην Μαρνα Ζας, χοντας διανσει απσταση 8.000 μτρων.

Την πρτη θση κατλαβε το πλρωμα του Ε.Ν.Ο. Αιγυπτιωτν  με τους Σπρο Γινναρο (ολυμπιονκης) , Ννο Νικολαδη (παγκσμιο πρωτ.),  Αντνη Παπακωνσταντνου (παγκσμιο πρωτ.) και Χαρση Κωστογλοδη. Την δετερη θση κατλαβε το πλρωμα του Ομλου Ερετν με τους  γγελο Γιαννατζ, Αποστλη Γιαννατζ (παγκσμιο πρωτ.), Νικλαο-Ραφαλ Κουτσομπνα, & Μιχλη Κοκουρα.

Την τρτη θση κατλαβε το πλρωμα του Ολυμπιακο.Σ.Φ.Π με τους Βασλη Αγγελπουλο, Διονση Αγγελπουλο (Ολυμπιονκη), Παναγιτη Παρκοιλα & Αναστσιο Τστη.

Ακολοθησαν στην τταρτη θση το δετερο πλρωμα του ΕΝΟΑ με τους Αλεξανδρ, Παπαδπουλο, Μακρυγινννη & Τσουμεζ.

Στην πμτη θση το πλρωμα της Ν.Α.Σ με τους Ξανθπουλο, Μαργτη, Μωρατης & Νινοδης. Στην βδομη θση το δετερο πλρωμα του Ομλου Ερετν με τους Χ.Κανακκης, Στασινς, Κουτρολη & Πολτης. Και στην γδοη θση το τρτο πλρωμα του Ομλου Ερετν με τους Μωραιτνη, Μαστρομανλη, Μαριτο-Μεταξ & Γ. Κανακκη.

Ιδιατερη στιγμ του αγνα, ταν η συμμετοχ του πληρματος των γυναικν του ΕΝΟΑ, το οποο για πρτη φορ συμμετχει στο  Μαραθνιο Αγνα Κωπηλασας «Νικλαος Παπακστας».   Το πλρωμα που αποτελονταν απ τη Σοφα Ασουμανκη (Ολυμπιονκης στο Ρο της Βραζιλας), τη Δμητρα Τσαμοπολο, την Ελνη Ασουμανκη & τη Χρσα Μπισκιτζ (Ολυμπιονκης) κατκτησε την κτη θση.

Η γιορτ της κωπηλασας ολοκληρθηκε στις εγκαταστσεις του Ομλου Ερετν, του αρχαιτερου αθλητικο σωματεου στα Βαλκνια, με την παρουσα πολλν φλων του Ομλου Ερετν και της κωπηλασας.  Στην απονομ των μεταλλων παραβρθηκαν μεταξ λλων ο Πρεδρος της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ κ. Ιωννης Καρρς, ο Ολυμπιονκης και φορος των Εθνικν Ομδων της ΕΚΟΦΝΣ κος Βασλης Πολμερος, , ο ταμας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ και πρεδρος του ΕΝΟΑ κος Ρτζερ Γκαττ, ο πρεδρος του ΣΩ.Ν.Π.Α.Π κ. Απλλωνας Καρακαλς, καθς και οι εκπρσωποι των συμμετεχντων κωπηλατικν σωματεων.

Κατ την τελετ βραβετηκε ο αθλητς του Ομλου Ερετν Αποστλης Γιαννατζς για την κατκτηση της 5ης θσης στο  Παγκσμιο Πρωτθλημα Εφβων, το οποο διεξχθη στο Ρτερνταμ απ 21-28 Αυγοστου 2016.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφα - Κστας Μαστρομανλης

Ο Πρεδρος του Ομλου Ερετν κ. Χαρλαμπος Μπακιρτζς και τα μλη του Δ.Σ ευχαριστον θερμ τα αθλητικ σωματεα για την συμμετοχ τους στους αγνες και τους επσημους προσκεκλημνους που μας τμησαν με την παρουσα τους.