ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ

130 Χρνια Κωπηλασας

 

Στο κντρο της Μαρνας Ζας, πως πιο σωστ λγεται Λιμνι Κανρη, βρσκεται το ιστορικ κτριο του Ομλου Ερετν, του αρχαιτερου αθλητικο ομλου της Ελλδας. Απ την δρυση του, το 1885, ο μιλος Ερετν εκπαιδεει τη νεολαα χι μνο στο θλημα της κωπηλασας αλλ και στο ομαδικ πνεμα, στη συνεργασα και στο ευ αγωνζεσθαι.

Στο ιστορικ αυτ κτριο του ομλου, που με τις διφορες διαμορφσεις της Μαρνας Ζας χει χσει τη θση του ως προς τον χρο περιπτου γρω απ τη Μαρνα, ο αρχιτκτονας – φωτογρφος Ανδρας Θεολογτης πραγματοποιε την εγκατσταση "Κωπηλτες στο φως" ως πολιτιστικ συμβολ στο κορυφαο αθλητικ γεγονς. Μια προσπθεια δυναμικς ανδειξης του ιστορικο κτιρου του Ομλου Ερετν και των δραστηριοττων του.

Μετ την Πτρινη Αποθκη στο λιμνι του Πειραι και τον "Περπλου των Ελληνικν σκαριν" ο καλλιτχνης γυρζει με τις φωτογραφες του στη Μαρνα Ζας δημιουργντας μια αρινη εγκατσταση, στον υπαθριο χρο του Ομλου, που παζει με το φως και τη διαφνεια. 

Μια εγκατσταση χωρς ωρριο λειτουργας, χωρς πρωτκολλο, ανοιχτ σε λους τους περιπατητς της Μαρνας. 

Μια πρσκληση για μια διαφορετικ βλτα στον Πειραι που μεταμορφνεται. Ενς Πειραι που μετ την επιτυχημνη Ευρωπακ Ημρα Θλασσας 2015, διεκδικε επξια την Πολιτιστικ Πρωτεουσα της Ευρπης 2021.

Η προσπθεια του Ομλου στηρζεται απ τον Οργανισμ Λιμνος Πειραι που εναι πντα παρν στα αθλητικ και πολιτιστικ δρμενα του Πειραι. 

Ανδρας Θεολογτης